Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Солиден старт за България на Световното първенство по биатлон

08 февруари 2023, 17:06 часа • 4835 прочитания

Солиден старт за България в първия старт на Световното първенство по биатлон 2023 в Оберхоф, Германия. Българският тим в състав Милена Тодорова, Валентина Димитрова, Владимир Илиев и Благой Тодев завърши на 17-о място в смесената спринтова щафета.

Българската щафета финишира с изоставане от 4:34 минути от новите световни шампиони от Норвегия. Втората позиция в смесената спринтова щафета бе за отбора на Италия, който финишира на 11 секунди изоставане, докато трети завърши отборът на Франция на 55 секунди от първото място.

Българската щафета използва 11 резервни патрона и завъртя една наказателна обиколка. Любопитното бе, че тимът ни успя да изпревари Литва, която завърши състезанието без наказателна обиколка и със само шест използвани патрона. И четиримата състезатели на България се представиха на високо ниво.

Световното първенство в Оберхоф продължава до 19 февруари. На 10 и 11 февруари предстоят спринтовете при жените и мъжете, а след това идват преследването, индивидуалното, единичната щафета, щафетата и масовият старт.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес