Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След "тежък ден за българската гимнастика": Радостин Василев се извинил на Илияна Раева

13 януари 2022, 23:20 часа • 15206 прочитания

След поредица от обвинения спортният министър Радостин Василев и шефката на федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева са на път да се помирят. Това става ясно от статус на Раева във Facebook.

"Днес беше един тежък ден за мен и българската художествена гимнастика. Министър Василев ми се обади преди минути по телефона и ме покани утре на разговор в кабинета си. Пожела да ми се извини като мъж към жена по телефона. Написа пост, в който изказва своето отношение към мен и “златните ни момичета”. Оценявам тази подадена ръка и с удоволствие ще отида на срещата", написа тя в социалната мрежа.

По-рано днес Раева бе на разговор с министъра на спорта Радостин Василев. Тя определи срещата като "фалстарт" и смята, че неговата атака към Левски и Наско Сираков се е прехвърлила и към самата нея.

"Спират се всички порочни практики в министерството. Ще има нови договори с федерациите. Няма да има повече пари с телефонни разговори. Днес един човек си помисли това и сгреши", обяви по-късно министърът по отношение на Раева.

По-късно редседателят на българската федерация по художествена гимнастика написа дълъг пост в социалните мрежи, с който нападна словесно спортния министър Радостин Василев. "Най-малко съм си представяла, че ще размахвате името на съпруга ми Наско на такава официална среща на федерациите, в присъствието на всички президенти. Това е възмутително! Спортът има нужда от министър, който да уважава усилията и постиженията на българските спортисти и спортни федерации", написа Раева в социалната мрежа.

Още за скандала от днешния ден ще намерите на Sportlive.bg.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес