Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След разочарованието в Париж: Рами Киуан мечтае за олимпийското злато в Лос Анджелис

12 август 2024, 10:40 часа • 565 прочитания

Боксьорът Рами Киуан, който остана на крачка от медалите на Игрите в Париж, си постави високи цели за следващите Олимпийски игри. Той сподели, че не е доволен от представянето си във френската столица, но добави, че се надява на олимпийска титла след 4 години в Лос Анджелис.

Рами Киуан гледа напред към Лос Анджелис 2028

"Не мога да съм доволен от представянето си, защото казах, че отивам за златото, а не успях да го постигна. За следващата Олимпиада си пожелавам не само медал, но и титлата", сподели Киуан. "Бях на крачка от медала. Американецът ми беше доста неудобен противник, който даже не очаквах да ми бъде толкова неудобен. Беше доста пасивен, не можахме да се разиграем като цяло и една такава пасивна игра просто му даде всичките шансове да спечели."

Рами Киуан

"Със сигурност това е огромен опит. Това е най-големият връх в спорта, така че със сигурност е една страхотна емоция. Добре се чувствах. Хареса ми. Надявам се да го изпитам отново. Няма как да съм доволен. Още преди да тръгнем си пожелах златото. Казах, че отивам за злато и след като не съм си изпълнил целта, няма как да съм доволен", завърши 23-годишният спортист.

Рами Киуан се прости с мечтата си да спечели медал в Париж, след като отстъпи пред американеца Омари Джоунс на 1/4-финалите в категория до 71 килограма.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес