Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След европейската титла: Едмонд Назарян се прицели в олимпийския връх

10 май 2023, 16:10 часа • 1717 прочитания

Европейският шампион в борбата Едмонд Назарян заяви, че следващата му голяма цел е да спечели олимпийска квота за Игрите в Париж през 2024 година. Там амбициите на сина на Армен Назарян отново са насочени към най-високото стъпало: златото и олимпийската титла.

"Да, има задоволство, защото, както знаете, 60 кг е олимпийска категория – ние имаме цел да участваме на Олимпийските игри и да станем шампиони. По-голяма е конкуренцията, по-убийствена категория, затова съм по-щастлив и ми е по-готино от тази титла", каза Назарян пред bTV.

Неговият треньор - Емил Иванов, също заяви, че спечелването на олимпийска квота е голямата цел пред тях, като също така гледат и към Световното първенство, където може да бъде спечелена квота. "Това е голямата ни цел – спечелването на олимпийска квота", заяви Иванов.

Едмонд Назарян

"Имаме 2-3 тръпки, които не са преодолени – един световен шампион не сме му взимали титлата, киргизстанец, но и неговото време ще дойде. Миналата година беше успешна за нас въпреки двете втори места, постижението му като цяло е уникално.

Защото той на 20 години направи два финала мъже. Знам, че остана една горчилка у него, той винаги иска да е първи. Тази година работехме подсъзнателно и се стремяхме точно към това първо място", добави още треньорът на Едмонд Назарян.

България завърши Европейското по борба с общо 11 медала.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес