Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След безобразно съдийство: Каменова отстъпи пред Лин Ю-Тин и приключи в Париж 2024

04 август 2024, 12:17 часа • 3931 прочитания

Светлана Каменова отстъпи пред Лин Ю-Тин в четвъртфинален двубой от боксовия турнир на Игрите в Париж 2024. След единодушно съдийско решение тайванката, която се слави със спорна репутация заради половата си принадлежност, си осигури поне бронзовото отличие във френската столица.

Спорни съдийски решения костваха медал на Светлана Каменова

Каменова стартира без никакви притеснения и смело нанасяше точни удари в тялото и главата на Тин. Тайванката сякаш не можеше да отговори на българката и прибягваше към мръсна игра. С 3:2 гласа обаче съдиите противоречиво отсъдиха рунда в полза на Лин Ю-Тин, която на Световното първенство през 2023 година бе дисквалифицирана, тъй като не издържа теста за полова принадлежност.

ОЩЕ: Имане Хелиф си осигури поне бронз от Игрите в Париж 2024 с нов категоричен успех

Светлана Каменова

Емоциите взеха връх

През втората част азиатката продължаваше с нечистите си действия и боксът остана на заден план. С 5:0 гласа от реферите Тин спечели и втория рунд, което повлия емоционално на Светлана Каменова. Българката беше готова да свали своите ръкавици в знак на протест, но треньорският щаб я спря: Корупцията и истерията, не "боксьорката-мъж", повалиха Светлана Каменова

В последната част тя се би много емоционално - очевидно афектирана от случилото се до момента. И това обаче не стигна на нашата 34-годишна състезателка. Според съдиите тя тотално не е успяла да отговори на Ю-Тин, която много спорно не получи предупреждение и наказателни точки заради нечистите прийоми, използвани в клинча, а и през целия двубой. Припомняме, че ден по-рано Хавиер Ибанес осигури първи медал за България на Игрите в Париж 2024 (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес