Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След 6 поредни титли на "Мистър Олимпия": Най-великият сложи край на легендарната си кариерата

13 октомври 2024, 12:02 часа • 5625 прочитания

В момент, който ще остане в историята на бодибилдинга, действащият и вече шесткратен шампион в категория "класическа физика" на "Мистър Олимпия" - Крис Бъмстед, шокира света, като обяви, че ще се оттегли от сцената през 2024 г. Канадската сила, която покори своята дивизия и се превърна в глобална икона на бодибилдинга, сложи край на славната си кариера с победа, която затвърждава наследството му като един от най-великите в спорта.

Крис Бъмстед сложи край на славната си кариера

Легендарната серия на Крис Бъмстед, известен на милионите си фенове като "Cbum", започна през 2019 година, когато спечели първата си титла в категория "класическа физика". През годините неговата естетика, симетрия и отдаденост го превърнаха в лице на категорията за повече от половин десетилетие.

След месеци на спекулации дали това ще бъде последната му "Олимпия", Бъмстед не само оправда очакванията, но и ги надмина. Физиката му беше безупречна - демонстрираше изтънчена мускулатура, отлична кондиция и вечните пропорции, които определиха кариерата му. Феновете и съдиите бяха възхитени, когато Бамстед излезе на сцената и си осигури шестата поредна титла.

Емоционалното сбогуване

След победата си публиката очакваше обичайната победна реч - момент, в който да отпразнува поредната си титла, но вместо това Бъмстед изнесе прочувствено послание, което остави залата в тишина. Бъмстед благодари на треньора си, семейството си, феновете и всички, които са свързани с NPC, IFBB и "Олимпия". Той призна, че спортът го натоварва физически и психически, и заяви, че е време да се съсредоточи върху нови глави в живота си.

Наследството на Бъмстед

Влиянието на Крис Бъмстед върху света на бодибилдинга далеч надхвърля шестте му титли от "Мистър Олимпия". Неговият път от млад атлет в Онтарио до една от най-влиятелните фигури във фитнес индустрията е не по-малко вдъхновяващ. Чрез своята прозрачност относно трудностите в състезанията - борбата с контузии и здравословни проблеми, включително автоимунно заболяване - Бъмстед показа, че шампионите се създават не само чрез победите, но и чрез устойчивостта си.

Какво още се случи на "Мистър Олимпия" 2024?

Сребърният медал бе за Майк Съмърфелд, а Урс Калецински попълни почетната стълба. Най-важното за България обаче бе дебютът на Живко Петков в тази категория. Той показа много стабилна форма, но не успя да се класира за финалите.

ОЩЕ: Само в Actualno.com: Българинът, който отново атакува Mr. Olympia!

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес