Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скандалът Робева-Раева продължава: У кого е "хлябът и ножът" в художествената гимнастика?

23 ноември 2016, 10:00 часа • 5545 прочитания

Нешка Робева тук говори само за себе си. Много манипулативно, типично в нейния стил. Тези отговори на Нешка Робева ги давам 25 години. Не я бях слушала и действително говори за себе си. Много добре знае, че не ръководя еднолично и не съм злоупотребявала с пари. Мисля си, че трудно понася нещата. Медалатът от олимпиадата, трудно понесе бенефиса. Трудно понесе, че бях избрана от общото събрание на федерацията.

Това заяви като отговор на обвиненията на Нешка Робева Илиана Раева, председател на Федерацията по художествена гимнастика.

Преди това в коментар в ефира на bTV Робева отбеляза: Няма да бъда аз човекът, който ще отваря войни. Има нещо, което е по-страшно от това, че се случиха нещастия в този отбор. Така се мачка психиката на треньори и всичко се върши или с пари, или с натиск и страх. По-лошото е, че общото събрание делегира пълномощия в един човек, в който е и хляба, и ножа.

Хората не я избраха. Нешка Робева е с предпоследен резултат от всички. Най-грозното е, че използва инцидентът с Цвети, за да насъсква хората. Тя нарече общото събрание "овчедушни", отговори Илиана Раева.

​Никой никога не се е сравнявал с Нешка Робева. Тя е гений, тя е най-великият треньор на България.​ ​Истината е, че хората ни се радват, а тя иска да настрои хората срещу художествената гимнастика и лично срещу мен.

Хлябът и ножът са в мен дотолкова, доколкото хората ме избраха и ми гласуваха доверие. При мен няма натиск, при мен има съвсем друг стил на работа, за който аз съм се борила през годините. Фаворизират се тези, които станаха героите на България, коментира още Раева.

По думите й Робева много добре знае, че заплатата ни се определя от спонсорите, всичко е открито, всичко е по-договори, всичко е ясно и прозрачно. За всяка една стотинка има документ.​

Моята заплата е определена от спонсора и имам договор за това. Парите се определят от управителния съвет и от Министерството на спорта. Хората, които не са на трудови договори, аз трябва да им намеря средства да живеят. Аз съм намерила средства за всички, за които министерството няма пари да осигурява, каза Раева.

"Нешке, аз съм готова да ти отговарям на всеки въпрос и никога не съм те нападала, аз само съм ти отговаряла". Нешка Робева не е спряла да ме атакакува за последните 25 години и това винаги е свързано с това, когато имаме успехи, отбеляза още по темата председателят на федерацията.

Илиана Раева заяви, че е отказала да става служебен министър, защото според нея е несериозно за три месеца да напуска федерацията.

В заключение Раева отбеляза, че няма да има втори бенефис на златните ни момичета, а хората ще имат възможност да гледат спектакъла по телевизията на Коледа.

Actualno.com припомня, че след като Нешка Робева не успя да влезе в Управителния съвет на на федерацията по гимнастика, тя започна остро да критикува управлението и по-конкретно Илиана Раева. По думите ѝ тя винаги е била сама в Управителния съвет, а сега "овчедушието било овладяло всичко". Според нея това не било "общо събрание на гимнастиката, а овче събрание".

Темпераментната Илиана Раева не остана по-назад и побърза да отвърне на удара. В страницата си във Facebook, публикувайки свое интервю, тя написа: „Нежен отговор от мен...много нежен...засега..."

Вижте още за скандала Робева-Раева ТУК

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес