Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шокиращо - Мани Пакиао претърпя загуба срещу бивш учител (ВИДЕО)

02 юли 2017, 09:39 часа • 2913 прочитания

Боксовата легенда Мани Пакиао най-неочаквано загуби мача си за защита на световната си титла на Световната боксова организация (WBO) срещу 29-годишния бивш гимназиален учител Джеф Хорн. Пакиао загуби по точки, но с единодушно съдийско решение, предаде Fox News. Това беше едва третата загуба на филипинеца в дългата му кариера.

Мачът се състоя в Бризбън, на стадион "Сънорп", като в него Пакиао влезе като горещ фаворит. Резултатът обаче се оказа крайно изненадващ, а Пакиао доминираше само в последните рундове, но това се оказа недостатъчно да обърне развоя на мача.

Треньорът на Пакиао – Фреди Роуч, прогнозира кратък мач, но в крайна сметка се стигна до пълен формат, след като Хорн, който нямаше загуба в предишните си 17 мача на професионалния ринг, даде достоен отпор и се оказа по-добрият. В 6-тия и 7-мия рунд Пакиао трябваше да получава медицинска помощ, след като тежките удари на Хорн му отвориха аркади.

След мача Джеф Хорн моментално поиска бой с друга легенда в категорията – Флойд Мейуедър. От лагера на Пакиао говореха за реванш с Мейуедър след "Мача на върха" от 2015 година, след евентуална победа на филипинеца над Хорн.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес