Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сестрата на убитата Реева: Писториус е отвратителен лъжец!

14 април 2014, 18:53 часа • 18454 прочитания

Сестрата на убитата Реева Стеенкамп - Симоне нападна лекоатлета без крака Оскар Писториус и го нарече отвратителен лъжец в интервю пред dailymail.co.uk. Фенове с балони, на които беше изписано името му "Оскар" се събраха да подкрепят спортиста преди поредното заседание на съда в Претория. Той е обвинен в предумишлено убийството на приятелката си Реева Стеенкамп на 14 февруари миналата година. Тогава я простреля с няколко куршума в дома си в Претория. Сестрата на Реева не успя да сдържи гнева си, след като вече няколко пъти се нагледа на сълзите на 27-годишния Оскар в съда.

"Той се опитва да убеди съда, че са били много близки и се е грижел за нея. Това не е истина. Той е отвратителен лъжец", заявява Симоне. Писториус продължава да се придържа към първоначалната си версия, че е стрелял по Стеенкамп, защото я е помислил за крадец.

"Защо не може да се сложи край на тази агония за всички, които обичахме Реева и просто да каже истината? Това е всичко, което искаме. Той уби сестра ми и все още продължава да се наслаждава на своята известност", ядосва се Симоне в интервюто. Тя описва мъжа, който искаше да стане неин зет, като несигурен и непредвидим човек.

Оскар Писториус напусна свидетелското място, облян в сълзи, два пъти днес по време на ожесточения разпит от държавния прокурор Гери Нел, който го обвини в подправяне на доказателства. Нел започна четвъртия ден на кръстосания разпит в същия дух, в който го завърши миналата седмица. Държавният защитник твърди, че бегачът променя показанията си за нощта на престъплението и той е убиецът на Реева Стеенкамп.

Скачайки от едно на друго доказателство прокурорът се опита да извади от равновесие хладнокръвния Писториус. В един момент обвиняемият се пречупи, след като прокурорът го накара да повтори това, което е разказал. Как докато се премества към банята, където иска да снима Реева, чува шум и стреля, пише dailymail.co.uk.

"Аз изкрещях", изплака с писклив глас параолимпиецът. Това накара съдията да прекъсне съдебното заседание и да му позволи да се успокои. После беше възстановено, но Писториус отново се разплака. Той беше попитан, кога е натиснал пистолета, за да се разбере от какво се е защитил. "Чух шум. Нямах време да го тълкувам. Стрелях от страх", каза обвинеямият. "Ти много точно знаеш какво си правил. Стрелял си по Реева", контрира го прокурорът.

Пред съда застанаха и трима свидетели, които разказаха, че са чули женски крясъци и викове в нощта на убийството.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес