Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Равносметката: Трето място при жените и четвърто за националите в Хърватия

22 април 2023, 10:09 часа • 1325 прочитания

България завърши на трето място в подреждането при дамите на Европейското първенство по борба в Загреб, Хърватия. Националките са с 94 точки по схемата за отборно класиране, изоставайки от Украйна и Турция, които са съответно със 157 и 136.

Дамите спечелиха две златни и две бронзови отличия, което пък придвижи страната ни на четвърто позиция в общото класиране по медали. Лидери с по три титли са Украйна, Азербайджан и Турция. Третите места завоюваха Биляна Дудова и Евелина Николова. Шампионски станаха Мими Христова (65 кг) и Юлияна Нанева (68 кг). Миглена Селишка (50 кг) завърши пета, след като не излезе в битка за бронза заради травма.

Мъжете ни в свободния стил приключиха шести със 73 точки. Сребърни отличия заслужиха Микяй Наим (65 кг) и Рамазан Рамазанов (70 кг), а бронз взе Георги Вангелов в категория до 57 кг. Лидер е тимът на Азербайджан пред Грузия и Турция.

Вангелов победи грузинеца Роберти Дингашвили с категоричното 10:0 в двубоя за третото място. Наим и Рамазанов имаха силни съперници на финалите, но все пак се представиха достойно и останаха със сребърни медали.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес