Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рамо до рамо: Синовете на Армен Назарян ще се състезават заедно във Франция

07 ноември 2023, 14:13 часа • 1665 прочитания

Синовете на олимпийския шампион Армен Назарян - Едмонд и Гриша, за първи път ще участват заедно на състезание по борба. Двамата ще представят клубния си ЦСКА в 20-ото издание на турнира "Trophy de Vulcano" във френския град Клермон този уикенд.

Едмонд и Гриша Назарян заедно на състезание в Клермон

Едмонд Назарян, който е двукратен европейски шампион и втори в света, ще ще състезава за първи път след Световното в Белград. Той ще излезе в по-горната категория до 63 килограма. Неговият брат Гриша, който е на 18 години, ще дебютира при мъжете в категория до 67 кг.

Едмонд Назарян

Българското участие на турнира Trophy de Vulcano

При мъжете ще излезе и Димо Димов (97 кг). На турнира България ще има също петима представители при момчетата до 15 години и двама при кадетите до 17, където ще излезе Радостин Василев (92 кг), трети на Европейското първенство за момчета през 2022-а.

Тимът ще бъде воден от Димчо Димчев, а съдия на турнира ще бъде Никола Николов. В надпреварата участие ще вземат отборите от Великобритания, Испания, Италия, Гърция, Естония, както и на домакините от Франция, допълват от Българската федерация по борба.

ОЩЕ: Шампиони в борбата показаха "неуспехите" си на Лечков (СНИМКИ)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес