Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първата жена в историята, която изпълни четворен скок на олимпийски игри, е с положителна проба за допинг (ВИДЕО)

11 февруари 2022, 07:25 часа • 7514 прочитания

Руската състезателка по фигурно пързаляне Камила Валиева даде положителна проба за забранено вещество преди Олимпийските игри в Пекин, преди да бъде допусната от страната си, но МОК ще обжалва това решение, заявиха контролните органи на игрите.

Случаят ще бъде решен от Спортния арбитражен съд преди 15 февруари, когато 15-годишната Валиева трябва да участва в индивидуалната надпревара на Олимпиадата, се казва в изявление на Международната агенция за тестване. 

Руската фигуристка Камила Валиева e първата жена в историята, изпълнила четворен скок на олимпийски игри. Тя направи това във волната програма на отборната надпревара в Пекин. 15-годишната състезателка падна от четворен тулуп, но изпревари всички с резултат от 178,92 точки. Втора остана Каори Сакамото (Япония) със 148,66. Трета е Маделин Скиза (Канада) със 132,04 точки. Валиева обяви пред камерите след състезанието, че се състезава заради баба си, която обаче не е успяла да види триумфа й, тъй като е починала по-рано миналата година.

Тимът на Руския олимпийски комитет спечели златните медали в отборната надпревара по фигурно пързаляне, а сребърното отличие e за отбора на САЩ. Япония спечели бронзовите медали.

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес