Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пуснаха олимпийския шампион Иван Иванов, синът му остава в ареста

18 декември 2023, 18:13 часа • 6762 прочитания

Арестуваният в петък с подкуп експерт от Министерството на младежта и спорта (ММС) Иван Иванов остава в ареста.

Софийският градски съд пусна под гаранция неговият баща - олимпийският шампион по вдигане на тежести от Барселона'92 и настоящ селекционер на националния отбор Иван Иванов.

Иванов-младши беше задържан с 62 хил. лв. в белязани банкноти. Според прокуратурата той е поискал подкуп от президента на федерацията по вдигане на тежести (БФВТ) Ариф Маджид с цел да се отпуснат 1.25 млн. лева за организиране на европейското първенство в София, предава БТА. 

Иванов-старши беше задържан за съучастие, като е пуснат на свобода с парична гаранция от 5000 лв. 

"Някой иска да ме омаскари"

В позиция на прокуратурата се казва, че съдът е приел, че е налице и реална опасност от извършване на друго престъпление, поради което е определил като подходяща най-тежката мярка за неотклонение за Иванов-младши. Още: Карлос Насар: На всички ни е ясно, че в щангите има пари, които се подхвърлят под масата

щанги, щангист,

"По отношение на помагача, съдът прие доводите на прокурора, че са налице достатъчно доказателства, които водят до извод за обосновано предположение за съпричастност към престъплението, за което е привлечен обвиняемият, но с оглед по-леката форма на съучастие, следва да бъде взета мярка за отклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лв.", съобщиха от прокуратурата. 

Определението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд. 

"40 години от живота си дадох на спорта. Сега някой иска да ме омаскари", каза Иван Иванов-баща в съдебната зала.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес