Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пулев има добър шанс да излезе срещу Кличко

08 октомври 2013, 11:54 часа • 53886 прочитания

Мениджърът на Владимир Кличко Бернд Бенте изключи възможността за мач-реванш между украинеца и Александър Поветкин. Бенте съобщи пред немските медии, че няма смисъл да се обсъжда повторен бой, тъй като неговият клиент е превъзхождал във всички компоненти на боя опонента си в събота, 5 октомври.

Бенте добави, че Кличко няма да се върне на ринга по рано от есента на 2014 година.

След боя с Поветкин, Кличко заяви, че най-вероятно следващият му противник ще бъде задължителния претендент за титлата световен шампион на WBO (Световна боксова организация), пише БГНЕС. В септемврийския рейтинг на WBO на първо място бе Денис Бойцов. Бенте определи руснака като интересен боксьор, но уточни, че в супертежка категория има много добри състезатели.

Междувременно мениджърът на Кубрат Пулев – Хаген Дьоринг заяви, че няма начин Владимир Кличко сам да определи кой ще е следващият му съперник за защита на световната титла по бокс. Дьоринг обясни, че ще има разговори с представителите на различните федерации, за да се уточнят нещата, информира bTV.

Кличко има в кариерата си 61 победи и 3 загуби. Той е световен шампион на Международната боксова федерация (МБФ), Световната боксова асоциация (СБА), Световната боксова организация (СБО) и Международната боксова организация (МБО). Пулев може да го предизвика за титлата в МБФ (IBF).

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес