Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Причините, поради които Джошуа няма как да откаже двубой с Кубрат Пулев

24 февруари 2020, 19:30 часа • 2383 прочитания

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев ще получи шанса си за световната титла на IBF, независимо от коментарите на Еди Хърн, че иска Джошуа да се качи на ринга срещу Тайсън Фюри. В последните дни от лагера на Кобрата се притесниха, че британецът се опитва да избяга от мач срещу Пулев, но подобна вероятност е почти нулева.  А причините са няколко.

На първо място - всеизвестен факт е, че след като се отказа поради контузия от мача с Антъни Джошуа в Кардиф, Кубрат Пулев загуби претендентския си статут. С представянето си на ринга той отново се сдоби с него за 3-и път в кариерата си, което означава, че мач за титлата на IBF ще има. Федерацията е задължила Ей Джей да защитава колана, който си върна след победата над Анди Руис и едва ли е готов да се откаже от него, за да преследва други съперници, независимо че това е желанието му. 

Освен това, неведнъж Антъни Джошуа е заявявал, че единствената му цел вече е да притежава всички елитни пояси в тежка категория на професионалния бокс. Пътят към това минава през битка с Кубрат Пулев, защото овакантяването на титлата представлява сериозна възможност, ако Ей Джей откаже двубоя срещу българина. Ако остане без този пояс, не е много ясно кога ще може да се бие отново за него, което не пасва на мечтата на британеца да е първият в историята, обединил всички 4 титли по едно и също време. 

А какви са другите причини, поради които трябва да се състои - Джошуа - Пулев - вижте в този материал на Sportlive.bg.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес