Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прекрасно! Втори медал за България от Световното по борба (ВИДЕО)

20 септември 2023, 20:11 часа • 6985 прочитания

Мими Христова завоюва бронзов медал на Световното първенство по борба, което се провежда в Белград, Сърбия. В малкия финал в категория до 65 кг българката тушира състезаващата се с неутрален статут Татяна Паулава. Това е първо отличие от световно за нашата представителка.

Втори медал за България

Така страната ни вече има две трети места от шампионата на планетата, след като Рамазан Рамазанов се окичи с бронз на 70 кг свободен стил, побеждавайки Ермазар Акматалиев (Киргизстан) с 8:6. Друга наша националка - Биляна Дудова, продължава на репешажите на 62 кг, където ще се бори за олимпийска квота и медал.

Мими Христова

Малкият финал започна трудно Христова

Схватката с Паулава започна трудно за двукратната европейска шампионка Христова, която загуби първите две точки. Двете дори сблъскаха главите си и се наложи медицинска намеса. След нея обаче българката направи агресивна атака, събори съперничката си на тепиха за две точки и продължи движението още няколко секунди за туш.

Пътят на Мими Христова до бронза

Христова бе елиминирана от надпреварата за златото на четвъртфиналите, когато отстъпи на американката Мейси Килти. Българското участие при дамите продължава утре с репешаж за олимпийска квота и медал на Биляна Дудова на 62 кг. София Георгиева пък ще атакува бронз на неолимпийската категория до 72 кг.

ОЩЕ: 316 дни до Париж 2024: "Златната" Станка спечели всичко, но не и олимпийското злато

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес