Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прекрасно! Трета титла за Лора Христова от Световното по летен биатлон (ВИДЕО)

27 август 2023, 19:33 часа • 6070 прочитания

Младата надежда на българския биатлон Лора Христова завоюва трета титла на Световното първенство по летен биатлон в Осърбле (Словакия). Представителката ни грабна златото в преследването за девойки, където финишира за 28:24.3 минути с 5 пропуска в стрелбата.

Топ 3 и останалите българки

На две секунди зад родената в Троян състезателка завърши Ема Капустова, пратила само един изстрел извън целта. Бронзът бе за украинката Олена Хородна, финиширала на близо минута след Христова. Още една българка намери място в Топ 10 – Валентина Димитрова е седма. Тя потегли трета, но направи 6 наказателни обиколки. Със 7 пропуска Стефани Йолова е 13-а, а Лора Радковска не завърши.

Лора Христова е най-титулуваната млада биатлонистка на Световното

От трите си старта Лора Христова има три златни медала, което я прави най-титулуваната млада биатлонистка на това световно първенство. Предните дни тя грабна титлите последователно в суперспринта и в спринта.

Коя е Лора Христова

Христова е родена в Троян и доскоро се състезаваше за клуб “Аякс”, а вече е студентка в НСА. Нейни треньори са Цветан Цочев и Момчил Кинов. На миналогодишния шампионат на планетата по летен биатлон в Руполдинг тя спечели бронз в суперспринта, а предишната зима заедно с Валентина Димитрова и Стефани Йолова бе част от бронзовата ни щафета на младежкото световно в Солт Лейк Сити (САЩ).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес