Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прекрасно! Бронз за България в спортната стрелба от Европейските игри

23 юни 2023, 14:48 часа • 1669 прочитания

Още една страхотна новина долетя от Полша! Антоанета Костадинова и Самуил Донков спечелиха бронзов медал в микса на 10 метра пистолет на Европейските игри. Ден по-рано олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова донесе първото отличие за България от турнира. В кат. 55 кг кумите състезателката ни заслужи среброто. 

В надпреварата по спортна стрелба българският тандем се наложи над италианците Мария Варикио и Нило Малдини с 16:2 в спора за 3-тото място. В квалификациите Костадинова и Донков дадоха четвърти резултат със сбор от 576 точки и се намесиха в битката за медалите. Златото грабна другият италиански състав - Сара Костантино и Паоло Мона, който победи във финала Армения със 17:7.

В ПЪРВИЯ ДЕН: Второ и трето място за България на Европейското отборно първенство в Полша

Антоанета Костадинова участва и на 10 метра въздушен пистолет. Със 196.2 т. се класира на шесто място, шампионка е Клаудия Бреш от Полша. С 566 т. в пресявката другата ни представителка Мирослава Минчева остана извън финалите. В същата дисциплина при мъжете Самуил Донков събра 576 т. в квалификациите и не се нареди сред първите осем.

Очаквайте в Actualno.com: 4 спортни рубрики, които не трябва да изпускате

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес