Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Последно: Кобрата се бие с американски младок

03 април 2014, 18:14 часа • 16856 прочитания

Кубрат Пулев ще се изправи срещу американеца Джоуи Давейко в боксовата гала вечер в Рощок (Германия) тази събота. Противникът на Кобрата беше призован в последния момент за заместник на Илайжа Маккол (САЩ), който отказа да излезе на ринга.

Джоуи Давейко е доста по-неопитен от българския боксьор. Той е на 23 години и тежи 106 кг. Интересното е, че е висок само 178 см. Все пак статистиката му е добра, като в 15 мача има записани 9 победи, три от които с нокаут. По-сериозните успехи на Джоуи Давейко са като аматьор. Като такъв той има 14 титли на САЩ. На 16-годишна възраст става най-младият боксьор, който печели Източните олимпийски пресявки. Най-значимият успех на младия боксьор досега е златният медал от Световното по бокс за младежи през 2008 г. В последната си среща като професионалист, той записа убедителна победа по точки в осем рундов мач срещу Дерик Роуз.

"Не можах, за съжаление, много да разбера за него, но той все пак не е някакво кой знае колко известно име, което да знам и да ми е познато и като стил на боксиране, и изобщо като човек, коментира Кубрат Пулев. - Не мисля, че е от моята класа. Имаме мачове на видео. Той е добре сложен боксьор, американски стил, който мисля, че не би трябвало да ме затрудни. Въпреки всичко няма да го подценя и мисля да изляза концентриран на 100% , както в досегашните мачове".

Кобрата беше сигурен, че въпреки смяната на противниците в последния момент това не е попречило на неговата подготовка. "Отлично се чувствам. Добре съм подготвен. Имах качествени спаринг-партньори и направих добри тренировки, така че това за мен е най-важното", каза още Пулев.

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес