Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поредна гордост: Воложанина със злато и бронз от Световните университетски игри

31 юли 2023, 13:00 часа • 1670 прочитания

Българската състезателка по художествена гимнастика Татяна Воложанина спечели златен и бронзов медал от Световните университетски игри в Китай. В надпреварата, която се провежда в град Чънду, родната състезателка се представи на много високо ниво на бухалки и топка. Другата българска гимнастичка Лъчезара Пекова завърши на осмо място на топка.

Воложанина нямаше спиране на бухалки

Воложанина изигра отлично своето съчетание с бухалки като събра оценка от 30.850. Тя получи 15.200 за трудност, 7.950 за артистичност и 7.800 за изпълнение. Това бе достатъчно на българката да се окичи със златния медал. На втора позиция остана Зохра Агамирова от Азарбайджан, а трета е Рейна Матсусака от Япония.

Златен медал за Татяна Воложанина във финала на бухалки на Световните университетски игри! 🥇🇧🇬 Смела и уверена видяхме...

Posted by Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница on Monday, July 31, 2023

На топка Воложанина се добра до бронза

На топка Воложанина също се представи на добро ниво и спечели общо 31.550 точки. От тях 15.00 за трудност, 8.050 за артистичност и 7.750 за изпълнение. Това обаче ѝ отреди третото място. Златният медал отиде при представителката на Унгария Фани Пигницки, която спечели общо 32.650 точки, а втора е казахстанката Елжана Таниева с 31.750.

Преди седмица българските състезателки по художествена гимнастика се представиха отлично на Световната купа.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес