Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицията ще наблюдава спортни събития с дрон

16 октомври 2015, 16:07 часа • 9054 прочитания

Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) разполага с дрон които ще подпомага работата на полицията по време на спортни мероприятия, съобщават от вътрешното министерство.

Информацията, придобита при работата на дрона, ще се използва като допълнителна възможност за подобряване на полицейската работа при охраната на спортни мероприятия с висок риск за сигурността, посочва "Дарик нюз".

Чрез получените видеозаписи и снимки ще се установява дали са извършени противообществени прояви или престъпления от общ характер при спортни мероприятия.

Летателният апарат е снабден със стикер, на който е изписана абревиатурата на Министерството на вътрешните работи. Той се управлява от служител на ГД "Национална полиция", който е специално обучен.

Дронът разполага с 12 мегапикселова камера, която заснема кадри и видеокартина във формат Full HD. Апаратът е с таван на полета от 6000 метра височина и максимална скорост на движение до 60 километра в час.

При благоприятни метеорологични условия, работата на летателния апарат ще бъде тествана на предстоящата футболната среща между отборите на Левски и Лудогорец на 18 октомври.

 

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес