Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петър Мицин обяви целите си за предстоящото Европейско първенство по плуване

30 октомври 2023, 12:50 часа • 1180 прочитания

Световният шампион по плуване за младежи в дисциплината 400 метра свободен стил Петър Мицин обяви целите си за предстоящото Европейско първенство в малък басейн в Букурещ. Българският състезател заяви, че „не се хвърля с големи очаквания“ в надпреварата, но въпреки това основната му цел е да подобри личните си постижения.

Целите пред Петър Мицин

Мицин заяви, че се чувства по-добре, когато плува в 25-метров басейн, тъй като е по-бърз, особено при обръщанията и подводните. Той допълни, че голямата му мечта е финал в една от дисциплините на Олимпийските игри в Париж през лятото.

„Не се хвърлям с големи очаквания за Европейското, ще опитам да подобря личните си постижения. Чувствам се по-добре в 25-метров басейн, по-бърз заради обръщанията и подводните. Голямата ми мечта е да бъда на финал в една от дисциплините на Олимпиадата в Париж. За медал трябва да се потрудя доста, но времето ще покаже“, каза Мицин на специална пресконференция.

Петър Мицин Николай Вакареев

България изпраща петима плувци на Европейското

Неговият треньор Николай Вакареев обяви, че Мицин ще участва на три дисциплини на Европейското първенство в Букурещ – 400 и 800 метра свободен стил, както и на 200 метра бътерфлай.

България ще бъде представяна от общо петима плувци на надпреварата – Петър Мицин, Габриела Георгиева, Теа Николова, Диана Петкова и Калоян Левтеров. Европейското първенство в малък басейн стартира на 5 декември и ще продължи до 10 декември.

В края на септември Петър Мицин призна, че няма намерение да се готви в САЩ, както повечето му съотборници в националния отбор.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес