Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оставки в американската федерация по гимнастика заради секс скандал

23 януари 2018, 07:45 часа • 5355 прочитания

Няколко оставки бяха подадени в американската федерация по гимнастика на няколко високопоставени ръководители след скандала със сексуални злоупотреби, извършвани от бившия лекар на националния отбор Лари Насър.

Негови жертви са станали около сто атлетки, припомня БГНЕС. Председателят на административния съвет на USA Gymnastics Пол Парила, неговият помощник Джей Виндър и отговарящата за финансите Битси Кели внесоха своите оставки, които влязоха в сила от неделя. 

"Ние подкрепяме решението им да подадат оставки", каза в комюнике Кери Пери, който бе назначена за председател на USA Gymnastics през ноември.

"Считаме, че тази инициатива ще ни позволи да отбележим напредък в по-ефективното прилагане на промени в нашата организация", каза тя. Миналата седмица Лари Насър бе принуден да изслуша в съда свидетелските показания на близо 90 жени, някои от които – известни гимнастички.

Бившият лекар на националния отбор по гимнастика може да получи доживотен затвор. Той пледира виновен за сексуално насилие срещу повече от 100 жени, които в по-голямата си част са били непълнолетни гимнастички.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес