Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Още едно силно класиране за България: Тихомир Иванов влезе в топ 6 на Европа

11 юни 2024, 23:30 часа • 2309 прочитания

Тихомир Иванов се на 6-тото място на висок скок на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Българинът завоюва тази позиция след неубедително представяне, приключило на 2.26. Участниците на сектора на скок на височина бяха притеснявани почти до самия край на надпреварата от дисциплините по пистата, което определно се отрази на представянето им.

Тихомир Иванов се класира 6-ти на Европейското в Рим

Атлетът ни се справи успешно от първи опит над летвата на 2.17 и 2.22 метра. Последваха 3 неуспешни опита на височината от 2.26, където приключи участието на българина. Тихомир разделя 6-тата позиция с двамата представители на домакините Стефано Сотиле и Мануел Ландо, и поляка Норберт Кобилски, който направиха същата серия като на българина.

Тихомир Иванов

Шампион в дисциплината стана защитаващият титлата си от 2018 г. Джанмарко Тамбери с резултат от 2.37, постигнат от първия опит, което е и рекорд на шампионата. Сребърният медал бе за дебютанта Владислав Лавский с личен резултат от 2.29. Тройката допълни украинеца Олех Доросчук с 2.26 метра.

Шестото място на Тихомир е продължение на добрите класирания на българските атлети. На тази дисциплина при дамите Мирела Демирева завърши на престижната четвърта позиция. А също на крачка от медалите остана Александра Начева на троен скок.

ОЩЕ: С нов личен резултат: Пламена Миткова е на финал на Европейското първенство в Рим!

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес