Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Ограбиха ни": Без медал за България от Световното по бокс

10 май 2023, 20:35 часа • 5370 прочитания

България не успя да спечели нито един медал от Световното първенство по бокс в Ташкент (Узбекистан). Последният ни представител в надпреварата - Рами Киуан, загуби с 0:5 от световния шампион от Куба Йоенли Ернандес в кат. до 75 килограма, отпадайки на четвъртфиналите.

Киуан не успя да се противопостави на далеч по-класния си съперник, който със спокойствие се класира за полуфиналите и ще преследва нова световна титла в бокса след тази през 2021-ва в Белград. Киуан бе един от четиримата българи, стигнали до четвъртфиналите в Ташкент.

Рами Киуан

Преди Киуан на ринга се качиха и Ергюнал Себахтин, Хавиер Ибанес и Радослав Росенов. И тримата обаче не успяха да прескочат четвъртфиналите, което щеше да им гарантира минимум бронзово отличие. Общо страната ни бе представена от 10-ма боксьори.

След приключването на българските мачове Българската федерация по бокс написа: "Ограбиха националите ни на Световното". И допълни, че "несправедливи съдийски решения" и "странни загуби с неединодушно решение" са белязали българското участие.

Положителното е, че за пръв път от 2001 година насам България класира четирима боксьори в топ 8 на света. За последно това се случи на шампионата на планетата в Белфаст преди 22 години.

ИНТЕРВЮ: Тервел Пулев пред Actualno: Ние сме временни, но България е вечна (ВИДЕО)

Ограбиха националите ни на Световното Несправедливи съдийски решения белязаха участието на националите ни на...

Публикувахте от Българска Федерация по Бокс в Сряда, 10 май 2023 г.
Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес