Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ново силно класиране на Пламена Миткова: Втора при дебюта си в Диамантената лига

07 юли 2024, 22:00 часа • 1507 прочитания

Една от най-големите български надежди в леката атлетика Пламена Митков завърши на второ място при дебюта си в турнирите от Диамантената лига. В сектора за скок на дължина световната шампионка за девойки до 20 години от Кали 2022 постигна резултат 6.78 метра.

Пламена Миткова със страхотен дебют в Диамантената лига

Във френската столица Париж 19-годишната пловдивчанка постигна най-добрия си резултат в надпреварата при втория си опит, а след това записа още два успешни скока за 6.44 и 6.60 метра. Миткова остана само на 4 сантиметра от победителката Лариса Япичино, която е сребърна медалистка Европейското първенство в Рим.

ОЩЕ: След 37-годишно царуване: Падна рекордът на Стефка Костадинова! (ВИДЕО)

Пламена Миткова

Миткова остана на 4 см от победата

Италианката спечели с 6.82 метра - от трети опит. Третата позиция в Париж зае американката Куаниша Бъркс с 6.73 метра. Припомняме, че само преди дни Пламена Миткова постигна четвърти най-добър резултат в света и покри олимпийски норматив .

За младата българка предстои турнир в Будапеща, преди да се завърне във френската столица за Олимпийските игри. Състезанията по лека атлетика в Париж ще започнат на 1 август, като ще продължат до 11-ти. Дом на "царицата на спорта" ще бъде "Стад дьо Франс". Вижте кои атлети ще представят България на голямата сцена (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес