Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нови скандали в спортната ни стрелба

18 декември 2013, 12:51 часа • 54319 прочитания

Спортистите от клуб "Тракия Пловдив" скочиха на Мария Гроздева, заради проваленото им участие на международния турнир в Белград, Сърбия през уикенда.

Организаторите разбрали, че клубът е регистриран в Българската параолимпийска асоциация (БПА), а не в БСС.

Мотивът бил, че надпреварата е от сериите Гран при и е за здрави хора, а не за такива с увреждания, още повече, че никой от състезателите не е инвалид. На спортистите от Пловдив им е бил даден шанс да се изявят, но извън класирането. От "Тракия" обаче скочиха на Мария Гроздева, като я обвиниха, че тя стои в дъното на скандала и е виновна за отстраняването им. Според тях от БСС са изпратили в Сърбия имейл, че пловдивският клуб не е техен член, а е регистриран в БПА.

"Ние мислехме, че заявките са от клуб и не е важно чий член е той. Не сме знаели, че нямаме право да участваме на състезание, след като сме регистрирани в параолимпийската асоциация", призна за грешката си треньорът Евгения Звискова, цитирана от "7 дни спорт" и БТВ.

"Проблемът според нас обаче е, че нашата спортистка Полин Златева направи по-добър резултат от Мария и те се постараха да си разчистят пътя. Не знаем защо не ни приемат за членове на БСС, но така спъват изявите на талантливи деца", допълни тя.

От Българския стрелкови съюз отрекоха категорично да са правили номера на състезателите от "Тракия Пловдив". на турнира в Белград. Там Мария Гроздева участва в състезание за пръв път от пролетта, когато международният лиценз на БСС бе замразен от международната федерация след оплакване от Камен Шишманов. В сръбската столица Гроздева записа едно 5-о и едно 9-0 място.

"Грешката си е тяхна, ние нямаме вина. Наистина изпратихме имейл, но след като сърбите ни запитаха къде членува "Тракия Пловдив". Искат да са наши членове, но в нормалните държави за такова уронване на престижа на федерация се изключват организации, а не се приемат за член. Така само си затварят вратите", заявиха от БСС.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес