Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нови подробности: Карлос Насар скъсал ахилес, ще се възстановява между 4 и 6 месеца

10 май 2023, 11:00 часа • 2705 прочитания

Излязоха нови подробности около контузията на европейския шампион по вдигане на тежести Карлос Насар. Както е известно преди дни стана ясно, че родният щангист е счупил петата си след битов инцидент. Сега обаче президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид разкри, че 18-годишният талант е скъсал ахилес.

Босът на родните щанги говори пред изданието „Insidethegames.biz“, като сподели, че Карлос Насар е пострадал докато се къпел в столичен хотел. Щангистът се подготвял за церемония, на която е щял да получи награда от спортния министър Весела Лечева. Щангистът е посегнал да си вземе шампоан и се е облегнал на мивката. Тя пък се счупила и срязала задната част на крака му и ахилеса.

Ариф Маджид Весела Лечева

„Това е много нелеп инцидент. Аз обаче вярвам, че всичко ще е наред и той ще е готов за Олимпийските игри в Париж. Карлос се е пресегнал да си вземе шампоан докато се къпе, натиснал е мивката и тя се е счупила. Паднала е точно на крака му и е скъсала ахилеса. Той се подложи веднага на операция и докторите казаха, че ще му трябват шест месеца, за да се възстанови. Смятам, че с нужната подкрепа този период може да стане четири месеца“, каза Маджид.

Преди дни пък родните шампиони по вдигане на тежести разкриха, че шест месеца живеят на дългове

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес