Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не пускат спортистите ни извън олимпийското село

05 август 2016, 16:24 часа • 1717 прочитания

Българските спортисти са получили предупреждение да не напускат олимпийското село без придружител, разкри атлетката Габриела Петрова.

През последните дни зачестиха случаите на кражби, нарастват и опасенията за сигурността на участниците.

"Най-притеснителна е високата престъпност. Доста неща започнаха да изчезват от стаите на нашия отбор. Явно организаторите не могат да се справят с този проблем. В самото дело е спокойно, но ситуацията навън явно е сериозна. Не ни дават да излизаме, защото е опасно", обясни Петрова.

Спортист №1 на България за миналата година допълни, че е възникнал лек проблем с една от баните на родната делегация. "Опитват се да го отстранят. Мога да кажа, че нашата стая е една от хубавите. Иначе храната е в изобилие, никой не е останал гладен и не сме лишени от нищо", заяви тя, цитирана от бтв.

Петрова призова всички българи да стискат палци на нашите спортисти. "Ще се опитаме да ги зарадваме и да ги направим горди. Ние сме тук и заради тях".

Състезателката на троен скок не скри, че все още не е преодоляла напълно неприятната ситуация около положителната допинг проба. Тя бе уличена в употреба на скандалния препарат мелдоний, но въпреки това не бе наказана.

"Мислех си, че много бързо ще оставя всичко зад гърба си, но не се получи точно така. Необходимо ми е още време, но вече започвам да намирам себе си и ще дам най-доброто тук, в Рио".

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес