Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Насар след световния рекорд: Имам още резерви, искам злато в Париж

21 април 2023, 16:53 часа • 2337 прочитания

Младата звезда на българските щанги Карлос Насар се прибра на родна земя след изключителния си успех на Европейското първенство по вдигане на тежести в Ереван. Българинът завоюва европейска титла в категория до 89 килограма и постави световен рекорд, а на родна земя заяви, че има още запаси.

Насар не се главозамайва от успеха си в Ереван и вече мисли за Олимпийските игри в Париж през 2024 година. Както на всяко състезание, и в Париж Карлос Насар ще гони златото. Това е основната цел пред 18-годишния българин, който обеща да направи всичко възможно, за да успее във френската столица догодина.

"Страхотно се чувствам, това беше голяма победа за мен. Успехите не ме главозамайват. Концентрирал съм се към Олимпиадата. Винаги отивам за златен медал на състезание. Винаги може да стане всичко, докато не го взема. Имам още резерви и мисля да го покажа на други състезания. Винаги съм бил концентриран само върху спорта", каза Насар.

"Тренировки и режим е рецепта за успеха. С италианеца щеше да е по-изтощаващо като опити. Много бях разочарован като разбрах, че няма да участва. Подготвям се, както съм се подготвял досега. Моята цел е Олимпиадата. Ще направя всичко възможно да успея", добави още той на летище "София".

Повод за гордост на България даде и друга родна спортистка - Юлияна Янева, която стъпи на европейския връх в борбата (ВИДЕО).

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес