Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На този ден - в чест на Дафовска: Децата в Чепеларе не ходят на училище

09 февруари 2023, 10:07 часа • 3471 прочитания

На днешната дата - 9 февруари, Екатерина Дафовска печели първия и единствен засега златен медал от зимни олимпийски игри. Дафовска става олимпийска шампионка в биатлона на Олимпийските игри в Нагано през 1998 година, а през тази година се навършват 25 години от големия успех..

За да отбележат празника, в Чепеларе 9 февруари е почивен за децата. От 2003 година насам днешната дата се превърна в празник и традиционно децата не ходят на училище, а се забавляват от сутрин до вечер - с най-различни игри и забавления.

Екатерина Дафовска

В Чепеларе се организират дърпане на въжета и други предизвикателства за малчуганите, а следобед пък по-големите деца, които тренират биатлон и сноуборд, могат да се отдадат на любимите си зимни спортове. Провеждат се различни състезания, а след това има и награждавания.

Екатерина Дафовска е ангажирана през целия ден и участва в провеждането на празника в Чепеларе, като децата имат възможност да се докоснат до нея. Освен олимпийското злато, тя има още седем медала от световни и европейски първенства и още куп медали от световни купи.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес