Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На 17 години се учеше пак да прохожда: Валентина Георгиева с разказ за контузията

11 август 2024, 14:46 часа • 873 прочитания

Валентина Георгиева даде интервю след петото си място на Олимпийските игри в Париж. Нашата млада надежда в спортната гимнастика разказа как се е възстановила от тежката контузия, която претърпя на Европейското първенство в Мюнхен през 2022 година. На 17 години българката се учи отново да прохожда.

След Париж 2024: Георгиева се върна към тежката контузия

"Самият ден започна така - с повече нерви. На квалификациите ми казаха, че не можем да загряваме в официалната зала, а в тренировъчната. Времето ни пришпори, осем момичета сме. Когато се качихме в официалната зала чух, че имаме право на два опита за загрявка. Аз пак правих загрявка, това ме измори. Преди мен италианката успя да се контузи и се паникьосах още повече", върна лентата назад Георгиева пред колегите от bTV след петото място на Игрите в Париж.

Валентина Георгиева

"Черно петно": Разказът на българката за контузията

"От момента, в който стъпих на подиума и се представих, ми е едно черно петно, не помня особено много. Усетих, че нещо ще стане, защото усетих и техническата грешка. В момента, в който паднах, в главата ми беше "Извадих си коляното!". Не усетих болка, но по-скоро се изплаших. Припаднах за около 40 минути и се свестих в линейката. В болницата прекарахме 5 часа по рентгени и други доктори. През цялото време исках да си движа крака, не ме болеше. Като казаха, че може би е кръстна връзка, треньорът каза, че възстановяването е минимум 8 месеца и трябва да се въоръжа с търпение, но бях засегнала и менискус. Това забави завръщането му", разказа тя.

ОЩЕ: Валентина Георгиева: Още не мога да осъзная какво направих (ВИДЕО)

Треньорът Филип Янев неотлъчно до гимнастичката

"В началото останах сама, не допусках никого до себе си. Неотлъчно до мен беше треньорът Филип Янев. Две седмици след операцията - с шина и патерици, аз бях в залата. Това, че седях там, ме накара да се върна по-силна, защото не исках историята да приключва с една контузия. Да стигна до олимпийските игри беше напълно достатъчно, без значение дали има финал или медал", допълни Валентина Георгиева.

Рамо до рамо със Симон Байлс

"Да съм рамо до рамо със Симон Байлс нея много ме нахъсваше и мотивираше да изкарам спортната злоба, която имам. Не смятам, че съм нещо по-малко от всички останали, щом попаднах в този финал. Караше ме да успявам да я догоня, да се старая да я задмина. Просто нейната гимнастика не може да се сравни с нашата", призна младата българка.

ОЩЕ: Валентина Георгиева: Ощетиха ме, но очаквам да правя велики неща!

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес