Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

МОК в истерия! Местят Олимпиадата от Рио в Москва или Лондон?

13 май 2014, 16:10 часа • 9498 прочитания

МОК обмисля да премести Олимпиадата през 2016 г. от Рио де Жанейро в Москва или Лондон. Ръководството на олимпизма се съмнява във възможноситте на Рио де Жанейро, че ще се справи с домакинството. Строителните дейности на спортните съоръжения са тотално изостанали, а бразилците са закъсали и с парите. Това докладва преди 10 дни членът на МОК Александър Попов, който е в комисията по организацията на игрите. Единият от вариантите за домакинството е Москва, съобщава пред "Р-Спорт" човек от МОК, предаде РИА Новости.

Освен руската столица, която бе домакин на Олимпиадата през 1980 г., изданието Тhe Evening Standard съобщило и за Лондон. Олимпийски чиновник тайно се поинтересувал, дали английската столица може отново да поеме игрите през 2016 г. Неофициалното питане имало за цел да се разбере дали спортните съоръжения от 2012 г. са в готовност за състезанията. Едно е сигурно, че в МОК са в паника заради изоставането от графика на строителството на олимпийските съоръжения в Рио.

"Повдигна се въпросът: Може ли Москва да приеме игрите", попитал по телефона представител на МОК. "В Москва е по-сложно с някои спортни съоръжения - за ветроходство, конен спорт, колоездене - шосейно и няма стрелбище", отговорили от Москва.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес