Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Може да звучи грандоманско, но беше време да покажа коя е Юлияна Янева!" (ГАЛЕРИЯ)

20 април 2023, 22:50 часа • 2139 прочитания

Може да звучи грандоманско, но беше време да покажа коя е Юлияна Янева. Това заяви новата европейска шампионка на България в женската борба. Янева успя да сбъдне една мечта, която преследва от години - да спечели злато на голям форум.

И Юлияна Янева го стори по възможно най-категоричния начин, след като в нито една от схватките не падна под седем точки преднина срещу съперничките си. Със седем точки разлика спечели и големия финал срещу украинката Алла Белинска, за да донесе и първо злато на България от Европейското по борба.

"Емоциите са смесени, но преобладават положителните. Щастлива съм изключително много и дори не мога да проумея все още какво се е случило. Сълзите са от всички перипетии, които преминах по пътя, за да стигна до тук."

Юлияна Янева

Снимка: БФ Борба, Start-Photo.bg

"Те не бяха малко, но не съм от хората, които се оплакват. Вярвам в това, че те са ме изградили и са ме направили доста по-силна.Дори и да звучи малко грандоманско, беше време да покажа коя е Юлияна Янева", заяви родната боркиня в интервю за БТА.

Личният треньор на Янева - Серафим Бързаков, добави, че ако се опази от контузии, Янева може да постигне всичко в борбата. "Един спортист трябва да се изгради с много време и труд. Специално при нея имаше много травми и не по наша вина. Важното е, че сме тук и че стана шампионка", каза той.

Вижте страхотни кадри от "златния" триумф на Юлияна Янева (ГАЛЕРИЯ)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес