Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ММС спасява участието на Карлос Насар и щангистите ни на Световното първенство

27 септември 2024, 14:45 часа • 786 прочитания

Министерството на младежта и спорта ще спаси участието на българските състезатели по вдигане на тежести на предстоящото Световно първенство. Това стана ясно от съобщение на ведомството. Както е известно, родната федерация е разкъсвана от скандали в последно време заради натрупани задължения. Именно дълговете на централата спират нормалната подготовка на Карлос Насар и щангистите ни.

Министър Глушков е обещал целево финансиране от ММС

Днес се е провела специална среща между министъра на младежта и спорта Георги Глушков и българските състезатели по вдигане на тежести. На нея легендарният баскетболист е уверил щангистите, че ММС ще осигури целево финансиране за националите, за да могат те да се подготвят и участват на Световното първенство в Бахрейн.

Министерството на младежта и спорта ще подсигури подготовката и участието на българските тежкоатлети на Световното...

Posted by Министерство на младежта и спорта on Friday, September 27, 2024

Федерацията по вдигане на тежести трябва да си оправи бакиите

Целевото финансиране ще стане чрез клубовете, в които тренират българските щангисти. Министър Георги Глушков обаче е категоричен, че това е кризисно решение и не трябва да се превръща в практика.

Той също така изрази съжаление, че именно състезателите са най-големите потърпевши от ситуацията, в която се намира федерацията. По думите му ръководството на централата трябва да работи за решаването на проблемите, за да може ММС да намери окончателно решение за нейното финансиране, а не временно такова.

Преди дни пък стана ясно, че Карлос Насар няма да сменя категорията за Световното първенство в Бахрейн.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес