Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мишел Димитрова - името, на което България се надява за успех в аристократичния паркур

13 юни 2016, 13:44 часа • 9089 прочитания

Мишел Димитрова се занимава с конен спорт/паркур от 8-годишна. Сега само на 23 години тя вече натрупала сериозен опит в тази дисциплина.

Мишел може да се похвали с две трети места като дете и юноша на Балкански шампионати за България като част от националния отбор. В отборните успехи тя има второ място и сребърен медал като юноша на Балканско първенство. Всички тези успех младата състезателка записва благодарение на сегашния ѝ спонсор Ергин Терзи, който е собственик на "Мизия Милк". Мишел взима участие в първото Европейско първенство за деца с коне, което преди това се е провеждало с понита.

Младата състезателка има класиране за Европейско за юноши и млади ездачи, на които обаче не взима участие заради счупен крак и контузия на коня. Това състезание остава голямата мечта на Мишел. Сигурна в качествата на коня си и своите собствени, тя вярва, че ако беше участвала в Европейското за юноши щеше да постигне големи успехи.

Мишел разказва гордо за своя кон Демон, с който е дълги години и трупа много успехи. Той има буен нрав и сива грива, а състезателката гордо отбелязва, че е страшилище и респектира всички с габаритите и характера си. Способностите му на терена също са впечатляващи, отбелязва Мишел за добрия тандем, който се е изградил между тях.

Младата ездачка трупа успехи с младия си кон Корида от Германия. С него за една година Мишел успява да скочи над 1,40 метра. В момента тя се състезава с нов кон на име Анди, който тепърва се учи и има какво да покаже.

Мишел се състезава в категория "Мъже", където конкуренцията е огромна, възрастовата граница голяма, а тя е едва на 23 години.

Автор: Илия Стоименов. Редактор: Петя Бързилска

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес