Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мицин и Миладинов ще се борят да прекъснат 44-годишна суша за родното плуване

07 февруари 2024, 17:39 часа • 3843 прочитания

Двамата водещи плувци на България - Петър Мицин и Йосиф Миладинов, ще участват в щафетата 4х200 м свободен стил на Световното първенство в голям басейн. Целта е да осигурят квота за България за Олимпийските игри в Париж - нещо, което не се е случвало от 44 години насам.

България атакува олимпийска квота за мъжка щафета

За Мицин това ще бъде първо Световно първенство за мъже в голям басейн. Той е амбициран да се класира на финали в индивидуалните дисциплини, но и се надява да помогне на българската щафета да си осигури квота за Париж 2024.

Петър Мицин

Мицин и Миладинов повеждат щафетата на 4х200 м свободен стил

"Това са ми целите за това състезание - финали на индивидуалните дисциплини, също и да помогна в щафетата на 4х200 м свободен стил", заяви Петър Мицин пред bTV. Той има покрити нормативи за Париж 2024 на 400 и 800 метра свободен стил.

Йосиф Миладинов, който стигна до финал на Олимпийските игри в Токио, също ще бъде част от мъжката щафета на България на Световното. Окончателният състав на мъжката щафета ще стане ясен на по-късен етап, като останалите мъже са Любомир Епитропов, Тонислав Събев, Калоян Левтеров, Калоян Братанов и Йордан Янчев.

ОЩЕ: България има 14 квоти за Париж 2024, но се очаква да скочат до 40

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес