Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Maриана Георгиева брани кабинета: Няма как да бъдем достатъчни в орбитата на необходимостта на българския спорт

06 юни 2014, 17:31 часа • 15046 прочитания

Една от радостните новини след днешното изявление на Сергей Станишев е, че съвсем скоро България ще има нов спортен министър. Усещайки последните си дни под прожекторите Мариана Георгиева реши да демонстрира коронния си номер и в нейн стил нападна клубовете по актуалната тема за финансирането. Тя обвини клубовете в безотговорност и липса на професионализъм.

"Аз съм в съзнание, че има клубове, които попадат под чертата, и може би имат основание да плачат, но възразявам това да бъде отчетено като вина, престъпление и деструктивна политика на спортното министерство в кабинета "Орешарски". Няма как да бъдем достатъчни в цялата орбита на необходимостта на българския спорт", каза Георгиева. "Всяко първо ново нещо, основано на обективни параметри, провокира субективни критики", изрече Георгиева.

"Амортизацията е естествено съпротивление на държавната политика. За общо съжаление има пречки и това не е стилистика, не е реторика, а е моето мнение. Концепцията за развитието на масовия спорт по хоризонтала и вертикала е готова на етап стилистика и редактиране, готова като корпоративен текст, но има нужда от още няколко стилистически кройки", обясни тя за изработването на подзаконов нормативен акт за масовия спорт.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес