Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Любовта и спорта се събраха на стадиона в Париж: Лекотлетка изненада с рекорд и предложение за брак (ВИДЕО)

08 август 2024, 11:55 часа • 865 прочитания

Френската атлетка Алис Фино си тръгва от Олимпийски игри в Париж с рекорд и годеник! Във вторник френската бегачка подобри европейския рекорд на 3000 м стипълчейз за жени, а веднага след това направи това събитие още по-специално, като предложи брак на дългогодишния си приятел, испанския триатлонист Бруно Мартинес Баргиела.

Алис Фино предложи брак на приятеля си, след като подобри европейския рекорд

По време на финала на 3000 м стипълчейз четири жени са преодолели девет минути за първи път в историята. С време 8:58.67 ч. Фино се класира на четвърто място след медалистите Уинфред Яви от Бахрейн, Перут Чемутай от Уганда и Фейт Черотич от Кения. След като счупи рекорда, Фино едва се спря, за да отпразнува важния момент, преди да се втурне към трибуните, за да сподели момента с Баргиела - и да шокира тълпата, като падне на едно коляно.

Може би по-нестандартен от мястото на предложението е изборът на бижу. Вместо пръстен с диамант бегачката използва олимпийска значка. И вместо да го сложи на пръста си, тя прикрепи аксесоара към ризата на Баргиела, преди да запечатат годежа с целувка.

Щастливото число 9 

В разговор с репортери след състезанието, и след предложението, Фино потвърди, че Баргиела е казал "да". Освен това тя сподели как е стигнала до това решение: "Казах си, че ако пробягам под девет минути, знаейки, че девет е моето щастливо число и че сме заедно от девет години, тогава ще му предложа."

"Не обичам да правя нещата като всички останали", каза още тя. "Тъй като той все още не го беше направил, си казах, че може би от мен зависи. И така, подарих на приятеля си една значка, с която тичах. На нея пише: Любовта е в Париж."

Алис Фино

С действията си във вторник Фино се присъедини към група от няколко други спортисти, които са направили предложение за брак по време на Летните игри. Един, от които е американският гребец Джъстин Бест, който предложи на приятелката си Лейни Дънкан, с която също са заедно от девет години.

ОЩЕ: Малшанс: Олимпийски шампион загуби брачната си халка на откриването на Игрите в Париж 2024

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес