Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Линдзи Вон се пази за Сочи 2014

12 декември 2013, 11:50 часа • 17280 прочитания

Линдзи Вон се отказа от участие в Световната купа по ски-алпийски дисциплини в швейцарския зимен курорт Санкт Мориц през този уикенд. 

29-годишната американка се завърна на пистата след 10-месечно отсъствие заради контузия на коляното в Лейк Луис през миналата седмица. Четирикратната световна шампионка, която си завоюва и олимпийско злато във Ванкувър преди четири години, за първи път стъпи на пистата през септември, но само в тренировъчни сесии, след като се контузи през февруари.

Тя участва в три състезания от скоростните дисциплини в Канада, като записа пето място в супергигантския слалом в неделя.

Четирикратната носителка на Световната купа обаче потвърди очакванията, че ще оптимизира програмата си, за да сведе до минимум рисковете от нова травма преди Олимпиадата в Сочи през февруари.

Поради тази причина тя няма да участва в супергигантския слалом и в гигантския слалом на 14 и 15 декември в Санкт Мориц, а следващото й състезание ще бъде на 21 декември в спускането във Вал Д'Изер (Франция), информира БТВ.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес