Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кубрат Пулев разкри, че преговаря с Тайсън Фюри за нов мач за световната титла

07 октомври 2022, 10:30 часа • 4447 прочитания

Бившият претендент за световната титла в тежка категория Кубрат Пулев обяви, че преговаря с носителя на пояса на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри. Българинът твърди, че мачът ще е за елитния колан.

„Ще направим нов мач, надявам се сега с Тайсън Фюри да стане мач. Това ще бъде доста по-смислено и много по-ефективно“, каза Кобрата пред БНТ.

Пулев добави, че всичко все още е в етап на преговори и засега не е ясно къде и срещу кого ще е следващата му битка на ринга. Той разкри все пак, че води преговори с Дерек Чисора за трети мач помежду им. На 10 юли англичанинът спечели в Лондон.

Тайсън Фюри се готви за битка на 3 декември в Кардиф, но на този етап няма конкретен съперник – преговорите със сънародника му Антъни Джошуа пропаднаха.

Именно срещу Джошуа най-добрият български боксьор в тежка категория претърпя второто си поражение като претендент за световната титла. Това се случи на 12 декември 2020 г. На 15 ноември 2014 г. Кубрат Пулев загуби първия си мач за световен пояс срещу Владимир Кличко, след като бе нокаутиран в петия рунд.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес