Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Красимир Анев с рекорден резултат за сезона

07 януари 2012, 19:16 часа • 6347 прочитания

Най-добрият български състезател в биатлона Красимир Анев завърши 12-ти в спринта на 10 км от Световната купа в германския зимен център Оберхоф. По този начин самоковлията записа свето топ постижение за сезона до момента, съобщи КРОСС.

Анев прибави 29 точки към актива си в генералното класиране за Световната купа и има общо 73, като заема 34-ата позиция. Той не допусна грешка в двете си стрелби и финишира с време 26:43.7 минути, изоставайки с 46.2 от победителя Арнд Пфайфер от Германия.

Самият Пфайфер също бе безгрешен в стрелбата си и спечели първата си победа за сезона с време 25:57.5 минути, а на второ място остана Симон Фуркад от Франция, който изостана само с 1.1 секунда.

Трети завърши руснакът Евгени Устюгов, като всички състезатели от топ 3 не допуснаха грешка в стрелбата си.

От другите българи Михаил Клечеров допусна една грешка от изправено положение и остана на 44-то място извън зоната на точките, като изостана с 2,03.6 минути от победителя. Владимир Илиев направи три грешки и се нареди 53-ти, а Мирослав Кенанов не завърши, след като свали само една от мишените си и се отказа преждевременно.

Весела Софева
Весела Софева Отговорен редактор
Новините днес