Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Краси Анев не успя да надгради успеха си от спринта в Андхолц

23 януари 2016, 16:50 часа • 6646 прочитания

Най-добрият български биатлонист Красимир Анев не успя да развие добрата си позиция след спринта в италианския курорт Андхолц. Краси стартира в преследването от седма позиция, но 3 грешки в стрелбата от прав му костваха много и в крайна сметка той завърши на 17-то място. През 2014 година Анев завърши на 7-мо място в преследването в Андхолц, което тогава беше върховото му постижение за Световната купа.

След първите две стрелби Краси успя да се изкачи до 4-то място, тъй като не направи нито една грешка. Пред него бяха само Симон Едер, Симон Шемп и Антон Шипулин.

За съжаление на третата стрелба, която беше първа на прав, Краси изтърва последния изстрел. Той беше заедно на стрелбището с братята Йоханес и Тарей Бьо, като Йоханес направи показно по бърза стрелба, но изтърва също последния изстрел. Без грешката Краси щеше да е на само 10 секунди от Едер т.е. от третото място. Това изглежда му повлия и той направи още две грешки на последната стрелба, което го отпрати чак на 15-то място, а в крайна сметка завърши на 17-то място.

Нелошо състезание направи и другия българин - Владимир Илиев. Той наниза две грешки на втора стрелба, същото направи и на четвърта стрелба, за да завърши на 33-то място.

Иначе състезанието се превърна в страхотна битка, след като на последна стрелба Симон Шемп и Антон Шипулин стреляха рамо до рамо, като руснакът беше малко по-бърз на стрелбището, след като и двамата направиха по една грешка. Повече трябваше да съжалява Шемп, който изпусна последния си изстрел, което позволи на Шипулин да вземе успеха. Трети финишира Йоханес Тингес Бьо, който изпревари доминатора и лидер в генералното класиране Мартен Фуркад, който тръгна от 28-мо място.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес