Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кралев за Олимпиадата: Норвежците нарушават феърплея, имаме повече медали от тях на първенства

28 февруари 2018, 10:09 часа • 2846 прочитания

Целият отбор на Норвегия са астматици, ако сравняваме колко медала сме взели от световни и европейски първенства, мисля, че ще имаме повече от Норвегия. Така спортният министър Красен Кралев коментира представянето на българските спортисти на завършилата Зимна Олимпиада в Южна Корея.

Министърът реагира остро на коментарите, че на Олимпиадата Норвегия е взела 39 медала за 30 лмн. лв. отделен бюджет, а България срещу 50 млн. лв. - нищо.

"Не мога да приема въобще такива статистики. За тези 50 млн. лв. за период от 4 години стоят много медали от много състезания. Те не са за олимпиади, а за всички спортове. Така че ако сравняваме колко медала сме взели от световни и европейски първенства, мисля, че ще имаме повече от Норвегия", заяви той.

"Целият отбор на Норвегия в ски бягането и биатлона са астматици. Дойдоха със съответните препарати, всички знаят за какво става въпрос. Това е нарушен феърплей. Очевидно норвежките лекари са издали такива документи и всички носят препарати за астма, които са свързани с повишаване на кислородния обем в организма", допълни той.

Според Кралев основата на проблемите със зимния спорт у нас е липсата на подходяща инфраструктура, която нямаме отдавна.

"Ние нямаме големи традиции в зимните спортове. Годишният бюджет е 3,5 млн. лв. за всички зимни федерации. Елитните ни спортисти обаче повечето се готвят в чужбина", обясни той.

 

 

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес