Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Контузия спря златните момичета на България от участие в световното първенство в Япония

26 октомври 2021, 09:58 часа • 5768 прочитания

Българският ансамбъл по художествена гимнастика няма да може да вземе участие на Световното първенство в Китакюшу (Япония). Това съобщиха от федерацията, а причината е травма на една от състезателките - Лаура Траатс.

"Нашите момичета заминаха изключително добре подготвени и с огромно желание да спечелят последното си състезание като отбор! Вчера ансамбълът ни е провел две тренировки, но след втората Лаура Траатс получава много силна и остра болка", написаха на официалната си страница от БФХГ. 

След проведена консултация с лекаря на отбора д-р Добрев става ясно, че травмата на Лаура Траатс е сериозна и участието на отбора е невъзможно, допълват още от там.

"Всички момичета съжаляват ужасно, щабът също, но здравето е над всичко и това е единственото правилно решение в този момент", казват от Българската федерация по художествена гимнастика.

Световното първенство по художествена гимнастика се провежда в периода от 27-ми до 31-ви октомври в японския град Китакуишу. Това щеше да е последната изява на ансамбъла ни в този състав.

Припомнете си великата емоция от спечелването на златния олимпийски медал преди 2 месеца в Токио ТУК.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес