Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои ще са знаменосците на България на Олимпийските игри в Париж?

26 юни 2024, 12:16 часа • 2259 прочитания

От Българският олимпийски комитет (БОК) обявиха кои ще бъдат знаменосци на българската делегация на церемонията по откриването на Олимпийските игри 2024. Боксьорката Станимира Петрова и плувецът Петър Мицин ще развяват трибагреника на официалното тържество във френската столица Париж. Церемонията е насрочена за 26 юли 2024, а състезанията ще продължат до 11 август.

Станимира Петрова и Петър Мицин ще бъдат знаменосци на Олимпиадата в Париж

Към момента България има 41 спечелени квоти, между които и Мицин и Петрова. Плувецът, който само преди седмица бе част от щафетата на България, подобрила националния рекорд на 4 по 100 в свободния стил, ще вземе участие на 400 и 800 метра свободен стил. България ще бъде представена от 4-ма плувци на олимпийските басейни.

Петър Мицин

Двукратната европейска шампионка Станимира Петрова пък ще се включи в турнира по бокс при жените до 54 кг. Страната ни ще има петима боксьори на Олимпийските игри в Париж.

Станимира Петрова

Очаква се до края на месеца да се разпределят квотите и в леката атлетика, като към момента петима атлети са в позиция за участие. Ето и класиране по ранглиста към 18 юни на българските атлети, в чиито дисциплини могат да участват 32-ма състезатели в Париж: Мирела Демирева (скок височина) – 19 място, Тихомир Иванов (скок височина) – 26 място, Божидар Саръбоюков (скок дължина) – 26 място, Пламена Миткова (скок дължина) – 30 място и Габриела Петрова (троен скок) – 32 място.

Александра Начева на троен скок също влизаше в плановете за Париж, като заема 23-тата позиция, но за съжаление атлетката ни се контузи тежко на турнира в Габрово преди дни.

ОЩЕ: 33 дни преди Париж 2024: Откриха скулптура, символично приканваща към диалог

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес