Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кобрата смачка Джонсън след 12 рунда

28 април 2017, 23:31 часа • 12266 прочитания

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев записа убедителна победа в големия мач с американеца Кевин Джонсън в зала "Арена Армеец" в София. Той стори това след мач в пълен формат - 12 рунда.

Кобрата изостана в резултата в началото, но след това навакса, като определено беше по-класният и подготвен от двамата. Пълен репортаж от мача вижте в Sportlive.bg.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Кубрат Пулев е с 25 победи от 26 мача на професионалния ринг и се готви усилено за втория си шанс да се изправи за световната титла на IBF в тежка категория. Българинът е абсолютен фаворит в предстоящата среща, но определено го очаква далеч по-тежък двубой от този през декември, в който отново в зала "Арена Армеец" размаза Самъл Питър.

Неговият съперник - Кевин Джонсън, се завърна на ринга през март с победа над Джамал Уудс в 6 рунда и се надява това да е само старт на нова серия от победи - подобна на тази, която го изведе до мач срещу Витали Кличко за титлата през 2009 година.

Кубрат е по-висок с над 5 сантиметра и тежи 3.5 килограма повече от американския си опонент, като родният представител показа подобрена мускулатура по време на кантара в четвъртък. Джонсън пък очевидно е в добра физическа форма, успял е да подобри мускулната си маса в последните 3-4 месеца, а освен това е с килограм по-тежък от преди две години, когато Джошуа го нокаутира в едва втория рунд.

Преди сблъсъка на вечерта може да следите МАЧА НА ТЕРЕЛ ПУЛЕВ НА ЖИВО В Sportlive.bg. Той се изправя срещу Войчик и това ще е последната среща преди Кубрат да се качи на ринга.

Иво Вецев
Иво Вецев Отговорен редактор
Новините днес