Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Карлос Сайнц си намери отбор за сезон 2025 във Формула 1

30 юли 2024, 16:18 часа • 732 прочитания

Настоящият сезон във Формула 1 още не е приключил, а следващата кампания вече е изпълнена с промени и очаквания. Както стана ясно още през февруари месец, отборът на Ферари реши да се раздели с испанският пилот Карлос Сайнц, за да вкара в редиците си 7-кратния шампион Люис Хамилтън. В резултат на това спекулациите около бъдещето на 29-годишния ипанец станаха главна тема през последните месеци. Но това бе до вчера, когато от Уилямс обявиха привличането на опитния пилот в тима.

Карлос Сайнц ще кара за Уилямс 

Сайнц подписа многогодишен договор с Уилямс, което означава, че през 2025 г. ще кара заедно с Алекс Албон. Обявявайки сделката, от Уилямс заявиха, че той ще се състезава в отбора за сеон 25, 26 и след това, като договорът включва две гарантирани години и още един сезон с опция след това. Американският пилот Логан Сарджънт ще освободи мястото на Сайнц в края на настоящия сезон и е малко вероятно той да продължи да работи във Формула 1 след това.

"Много съм щастлив да обявя, че ще се присъединя към Williams Racing от 2025 г. нататък", сподели Сайнц. "Не е тайна, че тазгодишният пазар на пилоти беше изключително сложен по различни причини и че ми отне известно време да обявя решението си. Въпреки това съм напълно убеден, че Уилямс е правилното място за мен да продължа пътя си във Формула 1 и съм изключително горд, че се присъединявам към такъв исторически и успешен отбор, в който много от моите герои от детството са карали в миналото и са оставили своя отпечатък върху нашия спорт."

Сайнц ще води тима на Уилямс обратно към върха във Формула 1

Сайнц не скри намеренията си, като обеща велик престой в отбора: "Крайната цел да върна Уилямс там, където му е мястото, в челото на стартовата решетка, е предизвикателство, което приемам с вълнение и позитивизъм. Убеден съм, че този отбор разполага с всички необходими съставки, за да влезе отново в историята, и от 1 януари ще дам най-доброто от себе си, за да движа Уилямс напред заедно с всеки един член на екипа." 

Карлос Сайнц

Шефът на Уилямс Джеймс Воулс заяви, че подписването със Сайнц дава на отбора му един от най-силните състави на стартовата решетка: "В лицето на Алекс и Карлос ще разполагаме с един от най-страховитите пилотски състави на стартовата решетка и с огромен опит, който ще ни води към новите правила през 2026 г."

Сайнц е спечелил три състезания от Формула 1, включително тазгодишната Гран при на Австралия.

ОЩЕ: Британската звезда на Формула 2 Оли Беърман с грандиозен пробив във Формула 1

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес