Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Йовчев: Трябва пак да зажаднея за спорта

21 февруари 2012, 17:21 часа • 6196 прочитания

"Малко ми дойде в повече напоследък, трябва пак да зажаднея за спорта", призна легендарният гимнастик Йордан Йовчев при награждаването му за най-добър спортист на януари, предаде БГНЕС.

Йовчев спечели отличието за девети път в кариерата си, след като през миналия месец спечели квота за Олимпийските игри в Лондон и стана единственият гимнастик в света, който ще участва на шест Олимпиади. "Сега предстоят Световна купа в Доха през март и Европейско първенство във Франция през май, но по-скоро няма да участвам на тях. Все пак, ако Красимир Дунев прецени, мога да подготвя 2-3 уреда за европейското", обясни Йовчев.

"Започнах подготовка за Лондон, но не на 100 процента. Трябва пак да зажаднея за спорта, защото ми дойде малко в повече напоследък. Дори и да пропускам някои тренировки, имам нужда от това", призна гимнастикът. Йовчев разкри, че планира да направи бенефис след Олимпиадата. "Планираме го за тази година, след Олимпиадата и ми се иска да е в "Арена Армеец". Все още обаче не сме говорили нищо конкретно", разясни той

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес