Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ямайският тим по бобслей си изгуби шейната преди Сочи

05 февруари 2014, 16:42 часа • 31752 прочитания

Неприятна изненада очакваше отбора на Ямайка по бобслей за зимните олимпийски игри. При пристигането на карибските олимпийци в руския курорт Сочи, се оказа, че багажът им е бил загубен. Най-неприятното обаче е, че в неизвестна посока е заминала и шейната на ямайците.

Точно поради тази причина пилотът Уинстън Уатс и Марвин Диксън, който има грижата за спирачките, пропуснаха тренировката си днес, 5 февруари.

"Толкова сме разочаровани, не мога да ви опиша – заяви 46-годишният Уатс. - До последно участието ни бе под въпрос, тъй като не бяхме осигурени финансово. В крайна сметка успяхме да уредим нещата с нечовешки усилия, тръгнахме за Сочи, но при пристигането ни научихме най-лошото. Кошмар."

Ямайците трябваше да съберат 80 хил. долара, за да покрият разходите си за път, оборудване и допълнителни такси. Те дори организираха онлайн кампания за събиране на средства. За дарилите 50 долара за каузата пък имаше специални подаръци, начело с фланелка на един позабравен филм, който обаче сега ще има продължение.

Става въпрос за познатия и в България "Леден болид". Лентата от 1993 г. беше сред най-големите хитове на студиото Уолт Дисни и разказваше за първото в историята олимпийското пътуване на отборът по бобслей на Ямайка през 1988 г. в канадския град Калгари.

Самият Уатс, който на 8 февруари, ден след официалното откриване на игрите, ще навърши 47 години, пък има две участия на зимни олимпиади досега. Ветеранът е представял страната си през 1994 г. в Лилехамер, Норвегия и през 1998 г. в Нагано, Япония. Най-доброто му класиране пък е на стартовете в Лилехамер, когато тимът на Ямайка завършва на 14-о място в състезанието по четворки.

Карибската държава пък ще има за първи път участие в бобслея от 12 години насам.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес